Els Mossos d'Esquadra de Girona i la Unitat Regional de Medi Ambient van detenir entre els dies 9 i 12 de juny sis persones acusades de cometre tres furts utilitzant el mètode de distracció a l'AP-7. Els homes - amb edats compreses entre els 25 i els 48 anys - tenien nacionalitat albanesa, sèrbia, iugoslava i croata. Alguns eren veïns de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat i d'altres no tenien domicili conegut. Els agents de seguretat també els van considerar com a presumptes autors d'un delicte de receptació, un de danys i un d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

El primer fet va succeir a quarts de dotze del passat dissabte 9 de juny, quan agents de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona, que estaven fent un control de velocitat a l'autopista, van rebre un avís alertant que s'havia produït un furt per part de tres homes, a l'àrea de descans de Garrigàs. Immediatament es va fer una recerca policial que va permetre localitzar el vehicle sospitós aturat al voral de la via, a l'altura del punt quilomètric 88 de l'AP-7 a l'altura de Maçanet de la Selva mentre estava cometent un altre furt.

Els lladres, en detectar la presència policial, van fugir a gran velocitat per l'autopista. Després d'un seguiment durant quinze quilòmetres, els van aconseguir aturar i detenir a l'altura del punt quilomètric 103,5 al terme municipal de Sant Celoni.

La policia va localitzar part del botí i també un telèfon mòbil que constava com a sostret en un furt comès el 28 de febrer en un establiment de menjar ràpid de Sant Boi de Llobregat, fet pel qual també se'ls considera responsables d'un delicte de receptació. Els detinguts, que tenen antecedents, van passar l'endemà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers.

Fugida i envestida frontal

D'altra banda, amb només tres dies de diferència de la primera detenció, al voltant de la una del migdia del darrer dimarts 12 de juny, una patrulla de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona va localitzar un vehicle amb tres persones que estava realitzant un furt a una autocaravana a l'àrea de servei del Garrigàs de l'AP-7.

La patrulla va intentar aturar als lladres, però aquests van fer cas omís a les indicacions policials i van intentar fugir. Els mossos van interposar el seu vehicle barrant el pas al cotxe escàpol però aquest, en veure que no tenia escapatòria, va envestir frontalment al cotxe patrulla. Els agents van detenir dos dels homes en aquell moment i poc després a un tercer que havia fugit i s'havia amagat a l'interior d'un restaurant de l'àrea de servei. A més, van poder recuperar els objectes sostrets, els quals van ser retornats al seu propietari.

Els homes van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de furt, un delicte de danys i un altre d'atemptat contra els agents de l'autoritat. Els detinguts, alguns d'ells amb antecedents, van passar el dia 13 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat. En ambdós casos els lladres van utilitzar el mètode de distracció. Mentre un dels lladres distreia el propietari del vehicle, un altre li sostreia els objectes i el tercer restava al vehicle preparat per a la fugida.