Els 7.000 articles provinents de la venda il·legal que la Policia Local de Roses va requisar al llarg del passat estiu al municipi, han estat destruïts aquest dimarts, 16 de maig, a les instal·lacions de Rosesnet amb l'ajut d'una premsa compactadora.

El material, integrat majoritàriament per falsificacions de roba, complements i electrònica, és fruit dels 107 decomissos realitzats pels agents durant 2016, principalment en el passeig Marítim de la població.

La Policia Local de Roses va activar entre els mesos de maig i setembre de 2016 un servei específic de detecció i control de venda il·legal en el municipi, el qual va arribar a comptabilitzar un total de 107 intervencions -8 de les quals consistents en dispositius extraordinaris realitzats conjuntament amb Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil- que van donar com a resultat l'aixecament de 97 actes i el decomís d'un total de 7.000 articles (2,2 tones de material), que han estat destruïts avui.

La majoria dels objectes interceptats corresponen a articles de roba i complements, com ara samarretes, polos, bosses de mà, carteres, cinturons, ulleres i rellotges, així com també productes de petita electrònica, joguines lluminoses i material de perruqueria africana.

Tot aquest material ha restat dipositat durant aquest temps en el magatzem habilitat per la policia a aquest efecte. Ara, amb la finalització dels procediments administratius preceptius i transcorreguts els terminis legalment establerts, es fa possible la destrucció definitiva d'aquests articles, la majoria dels quals són falsificacions de primeres marques.

Els venedors ambulants que operen a Roses actuen principalment en aquells espais que acullen una major afluència de públic, com són el passeig Marítim i les platges urbanes. En conseqüència, els serveis de vigilància tenen una especial incidència en aquests espais, on la Policia Local realitza diàriament durant l'estiu actuacions de control contra la venda il·legal. A part d'aquest dispositiu, des de fa uns anys, es duen a terme diverses operacions planificades conjuntament amb efectius de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil.