Els Mossos d’Esquadra han trobat morts aquest dilluns a la tarda al seu domicili de Barcelona el periodista Alfons Quintà i la seva dona, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar l’ACN.

Els Mossos d’Esquadra han explicat en un comunicat que a partir de les primeres investigacions policials s'ha pogut determinar que l'home hauria matat la dona amb una arma de foc i després s'hauria suïcidat. Quintà tenia 73 anys i la seva dona 57.

Una de les qüestions que reforçarien la hipòtesi policial és que s’hauria trobat una nota de comiat. Els fets han tingut lloc a les sis de la tarda al barri de les Corts de la capital catalana. Quintà va ser el primer director de TV3, càrrec que va ocupar fins l’any 1984.

Tot plegat ha començat quan els Mossos han rebut avís, per part d'un familiar, que una de les víctimes no havia anat a treballar i que no la podien localitzar. Agents del cos policial, conjuntament amb Bombers de l'Ajuntament de Barcelona, s'han desplaçat al domicili de la parella per fer comprovacions. Un cop han accedit a l'interior han localitzat els cossos sense vida de les dues persones.

L'Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra ha obert una investigació per tal d’aclarir els fets. D’altra banda, fonts judicials han explicat que el Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona, que s’ha fet càrrec del cas en primera instància, s’inhibirà aquest dimarts en favor del jutjat de violència de gènere. Les mateixes fonts han explicat que les morts han estat per escopeta.

Alfons Quintà y Sadurní (Figueres, 1943), era periodista i advocat i compta amb una llarga trajectòria, sobretot en mitjans de comunicació. També ha exercit com a jutge, d'oficial de la marina mercant, i d'assessor científic de la Gran Enciclopèdia Catalana.

Com a periodista va treballar a Ràdio Barcelona, va ser corresponsal de The New York Times, delegat d'El País a Catalunya i el primer director de TV3. Després va impulsar el diari El Observador, que arribaria a dirigir. Més endavant va escriure articles d'opinió al diari Avui i va dirigir el diari digital El Debat. En els darrers anys ha col·laborat com a opinador a Diari de Girona i com a tertulià en diferents programes.