Els Mossos d'Esquadra han detingut a la Rambla de Figueres dos presos que, presumptament, havien fugit del centre penitenciari del carrer Sant Pau. Segons sembla, els dos homes han estat localitzats casualment per un funcionari que els ha reconegut en una cafeteria.

La presó està situada al vell mig de la ciutat, en un espai molt concorregut. L'Ajuntament de Figueres fa temps que reclama l'obertura del nou centre penitenciari del Puig de les Basses, ubicat a les afores de la vila i que hauria d'haver entrat en servei fa dos anys.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i Mossos d'Esquadra revisaran els protocols interns i perimetrals del centre, segons una nota de premsa feta pública per la Generalitat aquest dimarts. Segons la versió oficial dels fets, agents dels Mossos d´Esquadra de l´Àrea Bàsica Policial de l´Alt Empordà-Figueres han detingut aquest matí dos interns evadits poques hores abans de la infermeria del centre penitenciari de la mateixa ciutat.

La col·laboració de funcionaris de vigilància penitenciària i mossos d´esquadra ha permès la detenció només unes hores després que els reclusos hagin aconseguit abandonar la infermeria del centre, salvant els murs amb el mètode de despenjar-se mitjançant llençols.

Pels voltants de dos quarts de vuit del matí els mossos de la comissaria de Figueres han rebut l´avís de l´evasió. Acte seguit s´ha iniciat un intens dispositiu policial comarcal i regional que ha finalitzat amb la detenció dels dos homes pels voltants de les nou del matí.

Els interns, amb antecedents per delictes contra el patrimoni, han estat reconeguts per un funcionari de presons fora de servei a la Rambla de la ciutat. El treballador ha alertat als mossos d´esquadra de Figueres.

Immediatament una patrulla de mossos ha detingut als dos evadits sense més incidències en aquest punt de Figueres.

Els detinguts són Miguel RN, de 43 anys, i Jose María AG, de 45 anys, que passaran properament a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

La Direcció General de Serveis Penitenciaris i Mossos d´Esquadra revisaran els protocols interns i perimetrals del centre. El CP Figueres ja ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies dels fets.