CUNEF Universitat, IE University i Alfonso X el Sabio, les universitats privades líders a Espanya segons 'Forbes'

CUNEF Universitat, IE University i Alfonso X el Sabio, les universitats privades líders a Espanya segons 'Forbes'

CUNEF Universitat, IE University i Alfonso X el Sabio, les universitats privades líders a Espanya segons 'Forbes' / Europa Press

Europa Press

CUNEF Universitat, IE University i Alfonso X el Sabio són les universitats privades líders a Espanya, segons es desprèn de l'últim rànquing sobre universitats privades líders publicat per la revista 'Forbes'.

El 'top ten' del rànquing --per al qual s'han analitzat les 36 universitats privades que són presents a Espanya-- es completa amb la Universitat de Navarra i la Universitat Pontificia Comillas, seguides de la Universitat Deusto, la Universitat Europea, la Universitat Ramón Llull, la Universitat San Pablo CEU i ESIC University, entre altres.

Els centres destacats per 'Forbes' compten amb una oferta de titulacions de grau i doble grau diversificada i actualitzada; unes instal·lacions d'avantguarda equipades amb tecnologia avançada, on els alumnes completen la seva formació i coneixements; i uns models formatius que impulsen el caràcter innovador i emprenedor dels alumnes, com detalla la publicació.

En el cas de les tres primeres posicions, destaquen que CUNEF Universitat està especialitzada en formació en banca i finances, i que ha actualitzat la seva oferta amb noves titulacions en Matemàtiques, Enginyeria Informàtica i Economia Digital.

La seva seu està situada en ple cor universitari de Madrid, a Ciudad Universitaria, on els alumnes gaudeixen d'aules i espais flexibles equipats amb l'última tecnologia docent. A més, subratlla que CUNEF Universitat ha creat un ecosistema on pedagogia, tecnologia i entorn fomenten l'aprenentatge actiu.

Pel que fa a IE University, indica que està especialitzada en la formació en àmbits de gestió de negoci i talent, i que és de les més reconegudes a nivell internacional per la seva qualitat i per la innovació en els models educatius que aplica a les seves titulacions.

A Madrid, IE University ocupa una de les quatre torres del districte financer de la ciutat. Amb 180 metres d'altura, aquesta seu posa a la disposició dels alumnes espais esportius, zones verdes, auditoris i més de 60 aules.

Finalment, la Universitat Alfonso X el Sabio (UAX) ha estat reconeguda per la seva excel·lència educativa en els principals rànquings internacionals. Aquesta universitat ha impulsat nous models de formació vinculats a la realitat del mercat laboral, com l'oferta formativa de Business & Tech, que inclou certificacions tecnològiques actuals que completen la formació dels alumnes.

El seu campus de Villanueva, de disseny americà, té 100 hectàrees de zones verdes i amplis espais oberts en els quals, a més d'aules, laboratoris de recerca i de simulació, instal·lacions esportives i residències universitàries, es troben instal·lacions d'última generació com l'hospital virtual de simulació més gran d'Europa de 2.000 m², que recrea les instal·lacions i circuits d'un entorn hospitalari real gràcies a eines de simulació; o l'hospital clínic veterinari de 7.000 m² on es dona suport a la docència i s'atén més de 9.000 pacients cada any.

Per realitzar la selecció de les universitats privades líders d'Espanya, 'Forbes' ha tingut en compte els 36 centres privats que existeixen al país, ha analitzat els principals rànquings d'excel·lència educativa a nivell nacional i internacional i ha triat les universitats que despunten per la seva oferta acadèmica, la qualitat dels seus docents, el seu vincle amb el món empresarial o el seu enfocament investigador.