Nova estafa

Alerta de la DGT sobre una estafa amb el carnet de conduir

Un missatge assegura que es pot obtenir el permís de conduir sense necessitat d’examinar-se, a canvi de desemborsar 653 euros

Redacció

L’obtenció del carnet de conduir suposa una inversió important de capital i pot acabar sent molt més costosa si es comet l’error de caure en la trampa d’una estafa que s’està produint últimament, segons ha detallat la Direcció General de Trànsit (DGT). 

L’estafa consisteix en un missatge en què s’assegura que es pot obtenir el permís de conduir sense necessitat d’examinar-se, a canvi de desemborsar 653 euros.

L’estafador també sol·licita a la víctima 175 euros més per tramitar el seu expedient, argumentant la necessitat d’«enviar informació personal que suposadament quedarà registrada a la base de dades de la DGT».

Desemborsament important

Una estafa en tota regla, ja que per obtenir el permís de conduir B és imprescindible superar un examen teòric i un de pràctic amb el consegüent desemborsament de diners de les classes teòriques i pràctiques en una autoescola, a més dels drets d’examen.

La DGT insisteix que no s’ha de caure en l’error de donar credibilitat a missatges de desconeguts proposant dreceres il·legals per a l’obtenció del carnet.

«Molta atenció a les ofertes que circulen per internet i que t’ofereixen, previ pagament, obtenir el carnet sense aprovar cap examen. No en facis cas perquè és una estafa», ha emfatitzat Trànsit a les xarxes, afegint-hi una captura de pantalla de l’estafa.