Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el Museu de l’Empordà presenta “En sèrie. Una col·lecció de relats”, una proposta que uneix la col·lecció d’obres d’art de la institució i la literatura de la ma d’escriptors i escriptores vinculades a l’Alt Empordà. Aquests sis relats es podran llegir per entregues cada setmana a partir del divendres 21 d’abril al web www.museuemporda.org.

Agafant un concepte semblant al del “cadàver exquisit” consistent en la creació i la invenció col·lectiva, a “En sèrie. Una col·lecció de relats” els escriptors i escriptores han hagut d'escollir una obra de la col·lecció del Museu, d'entre les 3000 que en formen part, per fer-ne un relat breu, a partir del que havia escrit l’autor o autora anterior. El projecte s’ha plantejat com si es tractés d’una sèrie, amb diverses temporades de sis capítols cadascuna.

En aquesta primera temporada, i sota el títol de “La rebel·lió dels dandis”, hi han participat Elisabet Riera, Àngel Burgas, Cristina Masanés, Joan Manuel Soldevilla, Núria Esponellà i Sebastià Roig. El primer relat, que es podrà llegir aquest divendres 21 d’abril, serà el de Riera, que inicia una història de misteri ambientada a la ciutat de Figueres. El següents relats es podran llegir a partir dels divendres 28 d’abril, 5, 12, 19, 26 de maig i 2 de juny, quan es publicarà el relat que tancarà la primera història de la sèrie, a càrrec de Sebastià Roig.

Amb aquesta proposta es pretén donar una nova visió i lectura a les obres que formen part de la col·lecció del Museu, la majoria de les quals es poden consultar al web de l’equipament.