El Museu de l’Empordà presenta “En sèrie. Una col·lecció de relats”

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, a partir del 21 d’abril es podrà llegir la primera entrega de la sèrie

El Museu de l’Empordà presenta “En sèrie. Una col·lecció de relats”

El Museu de l’Empordà presenta “En sèrie. Una col·lecció de relats” / Museu de l'Empordà

Emporda.info

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el Museu de l’Empordà presenta “En sèrie. Una col·lecció de relats”, una proposta que uneix la col·lecció d’obres d’art de la institució i la literatura de la ma d’escriptors i escriptores vinculades a l’Alt Empordà. Aquests sis relats es podran llegir per entregues cada setmana a partir del divendres 21 d’abril al web www.museuemporda.org.

Agafant un concepte semblant al del “cadàver exquisit” consistent en la creació i la invenció col·lectiva, a “En sèrie. Una col·lecció de relats” els escriptors i escriptores han hagut d'escollir una obra de la col·lecció del Museu, d'entre les 3000 que en formen part, per fer-ne un relat breu, a partir del que havia escrit l’autor o autora anterior. El projecte s’ha plantejat com si es tractés d’una sèrie, amb diverses temporades de sis capítols cadascuna.

En aquesta primera temporada, i sota el títol de “La rebel·lió dels dandis”, hi han participat Elisabet Riera, Àngel Burgas, Cristina Masanés, Joan Manuel Soldevilla, Núria Esponellà i Sebastià Roig. El primer relat, que es podrà llegir aquest divendres 21 d’abril, serà el de Riera, que inicia una història de misteri ambientada a la ciutat de Figueres. El següents relats es podran llegir a partir dels divendres 28 d’abril, 5, 12, 19, 26 de maig i 2 de juny, quan es publicarà el relat que tancarà la primera història de la sèrie, a càrrec de Sebastià Roig.

Amb aquesta proposta es pretén donar una nova visió i lectura a les obres que formen part de la col·lecció del Museu, la majoria de les quals es poden consultar al web de l’equipament.