El secret més ben guardat dels japonesos: això és el que els manté sempre prims

La cultura nipona segueix unes rutines diàries molt saludables que podrien explicar la bona forma física i la longevitat dels ciutadans

La cultura nipona

La cultura nipona / PIXABAY - SASINT

Azucena Mendieta Delgado

El Japó és un dels països del món més longeus i amb un índex d'obesitat molt baix. Només un 3% de la seva població pateix sobrepès, una xifra molt reduïda en comparació amb Espanya, on la xifra ronda el 20%. El secret de la primesa dels japonesos i de la seva alta esperança de vida cal buscar-lo precisament en la seva cultura.

El truc dels japonesos per estar prims

El secret dels japonesos per mantenir-se en forma durant tota la vida i no patir sobrepès no està a les dietes miraculoses ni en els entrenaments. És molt més senzill que tot això i va intrínsecament lligat a la seva cultura.

El secret dels japonesos per mantenir-se en forma durant tota la vida i no patir sobrepès no està a les dietes miraculoses ni en els entrenaments. És molt més senzill que tot això i va intrínsecament lligat a la seva cultura.

Des que neixen, els nipons segueixen rutines saludables d'alimentació i fugen de la vida sedentària, per això mantenir-se en forma no els suposa cap esforç extra.

Veurem quines són les principals tècniques saludables que segueixen els orientals per mantenir-se sempre prims

La importància d'una dieta saludable i equilibrada per estar prim

El que mengem és fonamental per a la nostra figura. La dieta dels japonesos és una de les bases de la seva primesa i també de la seva longevitat. Els japonesos segueixen el mètode del hara hachi bu, que consisteix a deixar de menjar quan se senten gairebé plens, però sense estar-ho del tot. És a dir, quan molts de nosaltres continuaríem menjant ells ja s'aixequen de la taula.

A més, els aliments que conformen la dieta i la forma de cuinar-los sol ser molt lleugera i saludable i no solen picar entre hores. Per si no n'hi hagués prou, no els agraden les postres molt ensucrades.

Exercicis de poca intensitat, però molt constants

Perdre pes

Perdre pes / COOKIE STUDIO SEVA LEVITSKY

Els japonesos no són una cultura gaire procliu a anar al gimnàs ni fer-se jornades maratonianes d'exercicis. Tot al contrari. La seva cultura és molt activa, fugen del sedentarisme en tot moment i fan activitats de baixa intensitat. Caminar o fer ioga són alguns dels millors exemples dels seus entrenaments preferits. També solen desplaçar-se amb bicicleta.

Totes aquestes activitats realitzades de manera constant contribueixen a portar una vida més saludable i a mantenir-se en forma sense necessitat d'anar al gimnàs.

Banys calents per relaxar-se

Banyera amb aigua calenta

Banyera amb aigua calenta / @ TAWATCHAI07

Els banys relaxants d'aigua calenta són els preferits dels nipons. Aquesta activitat tan quotidiana els ajuda a millorar la circulació i a relaxar-se. I és que prendre un bany d'aigua calenta durant uns 15 minuts ajuda a cremar calories i relaxar el cos, alhora que disminueix la inflamació i els nivells de sucre a la sang.