La FSE i la FEM posen en marxa un servei de neurorehabilitació per a pacients de l’Alt Empordà amb Esclerosi Múltiple

La Unitat de Neurologia de la FSE atén més de cent pacients amb EM de la comarca

La FSE i la FEM posen en marxa un servei de neurorehabilitació  per a pacients de l’Alt Empordà amb Esclerosi Múltiple

La FSE i la FEM posen en marxa un servei de neurorehabilitació per a pacients de l’Alt Empordà amb Esclerosi Múltiple / FSE

Emporda.info

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i la Fundació Salut Empordà (FSE) han firmat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’oferir un servei de fisioteràpia especialitzat i integral a les persones de l’Alt Empordà amb Esclerosi Múltiple (EM) que es tracten a la FSE. Aquest servei l’oferirà una fisioterapeuta especialitzada en neurorehabilitació de la FEM a l’Hospital de Figueres, a partir de l’1 de juny.

Aquest dimarts, 30 de maig, amb motiu del Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple, s’ha celebrat l’acte de presentació d’aquest conveni, amb l’assistència del director gerent de la FSE, Sergi Iglesia; la directora assistencial de la FSE, Àngels Morales; la directora de la FEM a Girona, Montse Prats; Olga Carmona, cap clínic de la Unitat de Neurologia de la FSE, i la Dra. Natàlia Toneu, cap del Servei de Rehabilitació de la FSE.

Les persones candidates a beneficiar-se d’aquest nou servei seran identificades i derivades per l’equip de la Unitat de Neurologia. “Des de la FSE, controlem i tractem més de cent pacients amb Esclerosi Múltiple de l’Alt Empordà. L’Esclerosi Múltiple afecta pacients amb edat jove, entre 20 i 40 anys al debut de la malaltia, amb un clar predomini de dones. Tot i que s’han fet grans avenços en el tractament de la malaltia, alguns pacients poden acumular un cert grau de discapacitat, que es beneficia de rehabilitació específica. Els objectius de la intervenció personalitzada es definiran de forma coordinada entre l’equip de Rehabilitació de FSE i els professionals de la FEM”, explica Olga Carmona.

“L’acord amb la FEM crea una sinergia de col·laboració, que ens facilitarà poder atendre el pacient d’una manera més àgil, amb l’expertesa que aporta una fisioterapeuta especialitzada en neurorehabilitació, tot aprofitant unes instal·lacions noves i dimensionades, que vam inaugurar l’any 2019”, ha comentat la Dra. Natàlia Toneu. També remarca que “la nostra mirada sobre el pacient és integral, des de la intervenció amb suport d’ortopèdia, infiltracions amb toxina botulínica, intervenció sobre problemes de deglució i adaptació a ajudes tècniques, fins a una atenció en la seva part física i motora on la FEM ens ajudarà més àmpliament”.

Per Montse Prats, directora del centre de la FEM a Girona, "avançar en el projecte d'acompanyament i benestar dels pacients amb EM de la Fundació Salut Empordà és a nivell personal i professional una il·lusió molt gran. Finalment, hem pogut fer realitat aquest apropament dels serveis de la FEM a la població de l'Alt Empordà a través de la FSE".

Aquesta atenció és gratuïta per als pacients i es farà als espais de Rehabilitació de l’Hospital de Figueres. Les sessions de neurorehabilitació seran grupals o individualitzades d’acord amb els dèficits que presenti cada pacient i en funció de les necessitats.

El nou servei s’ofereix gràcies a l’estudi de detecció de les necessitats de les persones amb Esclerosi Múltiple a les comarques gironines, en el marc del projecte que la FEM té a la demarcació. La Fundació Salut Empordà disposa del Servei de Rehabilitació des de l’any 1991, fa 32 anys.