Barcelona

Salut preveu fer 142.000 proves, 140.000 consultes i 35.000 operacions més el 2023 per reduir les llistes d'espera

El departament presenta un pla de 110 MEUR en què també fixa baixar el temps d'espera per a una visita al CAP

Pla escorç del conseller de Salut, Manel Balcells en la roda de premsa de presentació del Pla de millora de l'accessibilitat del sistema de salut de Catalunya.

Pla escorç del conseller de Salut, Manel Balcells en la roda de premsa de presentació del Pla de millora de l'accessibilitat del sistema de salut de Catalunya. / ACN

ACN - Laura Fíguls / Norma Vidal

Salut preveu fer 142.000 proves diagnòstiques, 140.000 consultes a l'especialista i 35.000 operacions més aquest any per reduir les llistes d'espera als hospitals. Així ho recull el Pla de millora de l'accessibilitat al sistema de salut, que el conseller Manel Balcells ha presentat aquest dilluns. Això permetrà reduir el nombre de pacients que ara són atesos fora de termini.

El pla té una partida de 110 milions d'euros (MEUR) i també es fixa baixar el temps d'espera per ser visitat a la primària, de manera que a finals d'any el 90% dels usuaris obtinguin cita als deu dies. Balcells ha defensat que és un pla "realista" i ha indicat que les mesures que recull equivaldrien a "300 metges i 100 infermeres" però canviant processos organitzatius.