El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres al matí la fi de la mascareta al transport públic. El Consell de Ministres va aprovar la mesura aquest dimarts i la seva aplicació comença aquest dimecres, un cop publicada al butlletí.

Tot i la desaparició de l'obligatorietat al transport públic, la mascareta continuarà sent obligatòria als centres i serveis sanitaris i a les farmàcies. També als centres sociosanitaris l'hauran de portar els treballadors que estiguin en contacte amb residents o en zones compartides amb ells, així com els visitants quan estiguin en zones compartides.

Tot i així, els experts aconsellen ser prudents i continuar utilitzant la mascareta en entorns tancats quan es tinguin símptomes de qualsevol infecció respiratòria. «Quan tenim símptomes hauríem d’utilitzar-la de manera responsable i si som grups de risc o vulnerables també. Cal entendre que la nostra salut afecta d’alguna manera la dels altres, sobretot quan hi ha una malaltia infecciosa pel mig», ha assenyalat Fernando Simón.