Madrid

Fi de la mascareta: On continua sent obligatori dur-la?

El BOE ha publicat aquest dimecres al matí la fi de la mascareta al transport públic

Una dona amb mascareta en un autobús

Una dona amb mascareta en un autobús / Eduardo Parra - Europa Press

ACN

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres al matí la fi de la mascareta al transport públic. El Consell de Ministres va aprovar la mesura aquest dimarts i la seva aplicació comença aquest dimecres, un cop publicada al butlletí.

Tot i la desaparició de l'obligatorietat al transport públic, la mascareta continuarà sent obligatòria als centres i serveis sanitaris i a les farmàcies. També als centres sociosanitaris l'hauran de portar els treballadors que estiguin en contacte amb residents o en zones compartides amb ells, així com els visitants quan estiguin en zones compartides.

Tot i així, els experts aconsellen ser prudents i continuar utilitzant la mascareta en entorns tancats quan es tinguin símptomes de qualsevol infecció respiratòria. «Quan tenim símptomes hauríem d’utilitzar-la de manera responsable i si som grups de risc o vulnerables també. Cal entendre que la nostra salut afecta d’alguna manera la dels altres, sobretot quan hi ha una malaltia infecciosa pel mig», ha assenyalat Fernando Simón.