La farmacèutica japonesa Eisai ha anunciat aquest dimecres que la fase final de l’estudi que estava realitzant amb un fàrmac experimental per tractar l’Alzheimer ha donat resultats positius a l’hora d’alentir l’empitjorament de la malaltia.

Eisai ha publicat aquest dimecres els resultats de l’assaig clínic, la tercera i última fase de la seva anàlisi sobre lecanemab, un nou tractament per a la malaltia neurodegenerativa que ha estat investigant junt amb la farmacèutica nord-americana Biogen.

L’assaig clínic va començar el març del 2019 i van participar 1.795 persones del Japó, els Estats Units i Europa amb deteriorament cognitiu (demència) lleu o Alzheimer en estadis primerencs amb anomalies de beta amiloide (un pèptid clau en el seu desenvolupament) confirmades.

Canvis en les funcions cognitives

Els pacients van ser dividits en dos grups: als integrants d’un se’ls va administrar el fàrmac una vegada cada dues setmanes durant 18 mesos, mentre que a l’altre se li va donar un placebo, a fi d’investigar els canvis en les seves funcions cognitives.

Després d’un any i mig, el grup tractat amb lecanemab presentava una reducció del 27% en l’empitjorament dels símptomes comparat amb el que va rebre el placebo, i ja a partir dels sis mesos «el tractament va mostrar canvis estadísticament significatius» en l’evolució cognitiva, segons els resultats de l’estudi.

Un altre assaig amb 111 pacients a la Xina està actualment en curs.