La Conselleria de Salut de la Generalitat ha tramitat 18.391 targetes sanitàries a població ucraïnesa desplaçada a Catalunya per la guerra des de l'inici del conflicte fins al 19 de juny, han informat fonts del departament a Europa Press.

Un total de 42.993 refugiats ucraïnesos han arribat a Catalunya i han rebut atenció en un dels dispositius de recepció i acollida del Govern central que coordina la Creu Roja fins al 16 de juny, han precisat fonts de l'entitat a Europa Press.

Del total de persones arribades, unes 4.708 s'han derivat a altres entitats o altres comunitats autònomes des de l'inici del conflicte.

L'entitat i la Conselleria de Drets Socials van explicar a Europa Press a finals de maig que l'inici de la temporada turística i de l'oci educatiu d'estiu obliga a resituar refugiats ucraïnesos allotjats en establiments turístics i albergs.

A més de les targetes sanitàries, Salut va lliurar al Govern d'Ucraïna material sanitari i un vehicle medicalitzat que pot funcionar com a unitat de Suport Vital Avançat.

En concret, 20 bombes volumètriques Sapphire, 100 pulsioxímetres Oxywatch, 10 aspiradors de secrecions 26 ATMOS LC27, un reanimador Ambu, 4.000 mascaretes FFP2, 200 granotes de diferents talles 5b/6b i un desfibril·lador extern automàtic (DEA).