La Conselleria de Salut de la Generalitat ha detectat 32 casos més de verola dels micos, per la qual cosa el total de registrats a Catalunya s'enfila a 71, ha explicat el titular del departament, Josep Maria Argimon.

En una roda de premsa aquest divendres, el conseller ha afirmat que els 71 casos confirmats tenen relació epidemiològica i ha explicat que n'hi ha 50 més en investigació, 20 són probables i 30 són sospitosos: "Preveiem que anirà creixent el nombre", ha dit.

El conseller ha detallat que tots els casos confirmats a Catalunya tenen entre 22 i 49 anys i presenten els símptomes propis de la malaltia com febre i cansament, entre d'altres.

Així mateix, ha subratllat que cap dels pacients ha requerit hospitalització a causa d'aquesta malaltia que es cursa de "manera autolimitada" en entre dues i quatre setmanes.

Ha recordat que la verola dels micos pot ser greu entre les persones amb patologies de base però ha enviat un missatge de tranquil·litat: "Hem d'estar alerta però no hem d'estar alarmats".