El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha augurat que a la tardor "segurament" s'inocularà als més grans de 80 anys la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19.

"Som on som gràcies a la vacuna. En aquests moments s'estudia quin tipus de vacuna acabarem posant i segurament, encara no està decidit, acabarem posant la quarta dosi als més grans a la tardor", ha explicat en una entrevista a La 2 i Ràdio 4 d'aquest divendres recollida per Europa Press, en la qual ha detallat que d'entrada no es planteja estendre-la progressivament a la resta de la població.

Ha assegurat que el vaccí d'Hipra "en aquests moments està en una molt bona situació" i ha destacat la capacitat de l'empresa per gestionar tant el procés de producció com el de regulació, que ha qualificat d'importantíssim.

Argimon ha lamentat que el passaport covid "no té cap sentit" davant la variant òmicron perquè ha argumentat que la vacuna protegeix d'emmalaltir greument, i ha assegurat haver demanat al ministeri que traslladi aquest argument a Europa.

També ha criticat la vigència del Spain Travel Health (SpTH) si no es rastregen els contactes estrets i s'ha mostrat partidari d'adoptar mesures que siguin semblants a les de l'entorn.

Així mateix, preguntat per les decisions que s'han pres durant la pandèmia, ha considerat que amb el coneixement actual mesures com el toc de queda "no tenen gaire sentit" per la seva afectació en drets i llibertats fonamentals.

Normalitzar el dia a dia

Ha reafirmat que la pandèmia no s'ha acabat però que, en les seves paraules, dona una treva, i ha apostat per normalitzar el dia a dia de la ciutadania i aplicar normatives el més comuns possibles: "Hem d'anar cap a la normalització de la nostra vida al màxim i si és possible actuar de la mateixa manera que el 2019".

En aquesta línia, ha defensat la fi de les quarantenes per als positius asimptomàtics: "Si tens febre o mocs evidentment t'estàs a casa, no vas a treballar", i ha opinat que la ciutadania té més sensibilitat en aquesta qüestió que abans de la pandèmia.

No ha descartat la possibilitat d'una nova onada de covid-19 però ha destacat que el més rellevant --i que segons ell a avui dia ningú no pot concretar-- és la intensitat amb la qual vindrà i amb quina virulència.

Govern i Guàrdia Civil

Argimon ha defensat la necessitat d'augmentar els recursos de Sanitat i que és l'Estat qui els ha d'aportar, i ha assegurat que això ja es recollia en l'acord de govern entre ERC i Junts: "Hem de veure si es compleix o no i com collem Madrid en aquest sentit", perquè a parer seu hi ha marge de temps.

Ha defensat el pla de vaccinació de la Generalitat i el tracte que va dispensar a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil, qui ha dit que "no estan gaire emprenyats ni molestos amb la manera que es va vacunar" i, preguntat per si veu intencionalitat política en la queixa, ha respost que sí.

Argimon ha qualificat de "decisió valenta" la proposta de baixa per menstruació i ha lamentat que s'utilitzi el terme 'estigmatitzar' --en les seves paraules-- massa sovint.