El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, han reivindicat aquest dilluns la "governança compartida" amb el món local un cop s'impulsi l'Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària.

Ho han dit en una reunió al Palau de Pedralbes amb representants de les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida; l'Ajuntament de Barcelona; l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB); l'Associació Catalana de Municipis (ACM); i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Es tracta d'un òrgan que ha de garantir l'atenció integral a les persones grans, les persones amb discapacitat, les persones amb malalties mentals i, en general, aquells col·lectius en situació de "vulnerabilitat", ha remarcat Cervera.

"No partim de zero", ha subratllat Argimon en relació amb els projectes i programes que ha impulsat l'executiu català alineats amb la integració de l'atenció social i sanitària i que ara volen culminar amb l'impuls d'una llei que permeti la creació de l'agència.

Pel titular de Salut, aquestes incitatives que ha impulsat la Generalitat indiquen "una necessitat clara" d'abordar algunes de les problemàtiques socials i de salut des d'una perspectiva compartida i donar, així, una resposta efectiva, en paraules del conseller.

Cervera ha defensat que la cogovernança amb el món local és "bàsica" i també amb les entitats que atenen de manera directa aquests col·lectius que, segons el Govern, es beneficiaran de la nova Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària.