El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha confirmat un nou cas d'hepatitis aguda de causa desconeguda a Catalunya una setmana després que el departament va notificar els dos primers positius i ha explicat que hi ha tres casos més probables.

Ho ha dit en unes declaracions als periodistes aquest divendres després de la inauguració del centre d'urgències d'atenció primària (CUAP) de Granollers (Barcelona), que ha tingut un cost de 15 milions d'euros i està equipat per atendre casos de complexitat baixa i mitjana.

El nou edifici, de 762 metres quadrats, compta amb tres consultes d'atenció ràpida, dos boxs polivalents, quatre boxs d'observació, un box d'aïllament, un box de triatge, un box de reanimació cardiopulmonar, una sala de radiologia i un laboratori, entre d'altres.

Sobre la pandèmia de covid-19, el conseller ha assegurat que una setena onada "és probable" tot i que ha aclarit que desconeixen com es comportarà aquest setè episodi i la variant del virus que el provocarà, a més de la virulència de la malaltia.

Preguntat per la implantació del nou sistema de vigilància epidemiològica, Argimon ha afirmat que s'està implementant i ha afegit: "La pandèmia ens està donant una treva però continua aquí. Hem d'anar vigilant dia a dia".