La cadena de supermercats Mercadona ha incorporat un nou producte saludable als seus establiments, pensant, sobretot en les necessitats dels seus clients de mitjana edat. Es tracta d'una pasta de llavor de sèsam que és 100% natural, denominada tahini, que s'utilitza de mil maneres en la gastronomia de l'Orient Mitjà.

Els especialistes en nutrició apunten que el tahini és especialment indicat per a persones majors de 50 anys, ja que té efectes favorables per al cor. A més, també té beneficis per al trànsit intestinal, gràcies al seu alt contingut en fibra. A casa nostra fa poc temps que el tahini s'ha començat a fer-se popular, especialment entre les persones a qui agrada cuidar la salut i mantenir el pes. 

La recepta estrella amb tahini

Aquest producte, que ja s'ha convertit en imprescindible per a molts clients, es caracteritza per tenir una gran versatilitat en el món de la cuina. Així, és un complement perfecte per a untar en torrades, acompanyar a qualsevol fruita o com a ingredient per preparar receptes. 

El plat que et proposem és Bava Ganoush. T'atreviries a preparar-ho? Aquí tens la recepta:

  • El primer pas consisteix a tallar per la meitat i salar una albergínia.
  • Tot seguit, afegim una mica d'oli d'oliva a la safata del forn per evitar que l'albergínia quedi enganxada.
  • Després es deixa enfornar l'albergínia a una temperatura d'uns 200ªC durant 40 minuts.
  • Una vegada passats aquests 40 minuts, es deixa que l'albergínia baixi a una temperatura ambient, per més tard poder-la buidar bé amb una cullera i picar la massa amb una forquilla fins a aconseguir un puré amb algun trosset d'albergínia.
  • A aquest puré li afegirem una cullerada de comí, una altra de iogurt grec, un polsim de sal i un polsim de pebre negre.
  • Tot seguit ho removem tot.
  • Afegim mig suc de llimona i una cullerada de tahini fins a obtenir la textura desitjada.
  • Finalment, per decorar el plat s'hi pot incorporar un polsim de julivert picatpebre roig dolç i un doll d'oli d'oliva.