Recentment, la Fundació Salut Empordà (FSE) s’ha incorporat al repositori institucional Scientia, Dipòsit d'Informació Digital del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Això significa que, a partir d’ara, els professionals de l’entitat hi podran penjar els documents científics que generin per tal que siguin consultables en línia. Un pas que avala que els continguts de caire científic de la FSE compleixen una sèrie de requisits de qualitat i de forma, a més de representar un gran avenç en la difusió dels treballs elaborats pels professionals de la Fundació.

Scientia és una plataforma digital d'accés obert a la literatura científica produïda pels professionals, personal investigador i docents que presten serveis en les entitats i centres que conformen el sistema sanitari públic de Catalunya. Cal tenir en compte que, actualment, gairebé totes les publicacions científiques que s’elaboren estan disponibles en línia i l’accés a aquesta informació és essencial per a la recerca, la innovació i per salvaguardar el patrimoni científic. A més d’afavorir-ne l’accessibilitat, la visibilitat, l’impacte i el reconeixement.

La plataforma inclou revistes, articles, presentacions i textos de ponències i comunicacions presentats a congressos i jornades, recomanacions i protocols, guies de pràctica clínica, altra literatura produïda per les institucions participants, i també publicacions institucionals (memòries, informes, monografies, etc.) i material de divulgació adreçat al ciutadà.

La gestió del repositori correspon a la Biblioteca de Ciències de la Salut de Catalunya del Departament de Salut.