La Unió Europea té previst donar 700 milions de vacunes al programa COVAX per distribuir de manera global els vaccins contra la covid-19 fins a mitjans del 2022. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha considerat aquest diumenge, a través de les xarxes socials, que és una bona notícia que COVAX ja hagi entregat 1.000 milions de vaccins a països pobres, però ha reiterat que cal intensificar les entregues per ajudar a vacunar el món.

Von der Leyen ha destacat que la UE està fent la seva part i que ja ha donat 381 milions de dosis. En el mateix s'ha manifestat l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que s'ha marcat com a objectiu "al 70% de la població mundial inoculada en els dos primers trimestres de l'any".

L'OMS ha celebrat a través de Twitter que el programa COVAX ja hagi donat 1.000 milions de vaccins i ha agraït a tots els seus socis i donants el seu suport i les seves contribucions. Amb tot, ha reiterat que "la feina encara no està enllestida" i que cal continuar treballant per fer arribar les vacunes a tothom.