La directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, ha explicat aquest dilluns que s'han detectat a Catalunya casos de flurona, coinfecció de Covid-19 i grip, "de manera esporàdica".

En una roda de premsa, ha dit que aquests casos no presenten una gravetat particular ni una diferència d'abordatge respecte als unívocs de grip o coronavirus, i que els que s'han detectat fins ara són pocs i anecdòtics.

Craywinckel ha subratllat que no són casos de "més gravetat ni complexitat", i ha assegurat que de vegades es pot produir la coinfecció quan hi ha diversos virus circulants que coexisteixen.

Israel detecta el primer cas de flurona

Israel ha detectat aquest diumenge dia 2 el primer cas de flurona, una infecció de coronavirus i grip alhora, en una dona embarassada no vacunada infectada pels dos virus, que ha donat a llum a l'Hospital de Beilinson. La pacient ha mostrat símptomes lleus, tot i que no estava immunitzada. El Ministeri de Sanitat d'Israel estudia el cas inèdit per comprovar que la combinació dels dos virus no causa una malaltia més greu.

«La malaltia és la mateixa. Són virals i causen dificultat per respirar, ja que totes dues ataquen les vies respiratòries superiors», ha afirmat Arnon Vizhnitser, director del departament de ginecologia de l'hospital, segons ha recollit el diari israelià The Times of Israel. Aquest divendres les autoritats sanitàries d'Israel van informar que el país va començar a administrar la quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus a pacients amb sistemes immunitaris debilitats.

Recentment, Israel ha fet front a una quarta onada de contagis i a un nou augment dels casos. S'estima que només un 60% de la població compta amb la pauta completa de vacunació.