El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha garantit aquest dissabte que les escoles tornaran a obrir després de les vacances de Nadal malgrat l'increment de casos de covid-19.

"El 10 de gener obrim les escoles, aquí no hi ha debat", ha subratllat en declaracions a Rac 1, on ha insistit que els centres escolars són segurs. "Les escoles obriran, no tancarem les escoles", ha insistit el conseller, que ha explicat que no canviaran fins al gener el protocol perquè les persones que siguin contacte estret però estiguin vacunades també hagin de fer quarantena, com va anunciar el conseller de Salut per a la població en general.

Cambray ha assegurat que no es plantegen allargar les vacances de Nadal per la situació epidemiològica, i ha remarcat que a més, justament aquest any la tornada ja és dilluns dia 10 de gener, que deixa uns dies de marge des de les celebracions de Nadal.

El conseller ha defensat que les escoles són el reflex del que passa a la societat i que els contagis venen de fora de les aules. "No tenim cap indicador que mostri que els contagis venen de dintre de les aules", ha dit.