En els cribratges periòdics que es fan als pacients i professionals del Centre Sociosanitari Bernat Jaume de Figueres s’han detectat dos brots de la Covid-19. En aquests moments, els pacients són asimptomàtics o lleus.

Segons informen des de la Fundació Salut Empordà (FSE), des de l’inici de la pandèmia, és el primer cop que es detecten dos brots amb aquest número de positius al Centre Sociosanitari Bernat Jaume. El sociosanitari acull uns 120 pacients, periòdicament es fan proves de cribratge entre els pacients i els professionals i fins al dia 30 de novembre els resultats sempre eren negatius. 

El passat 1 de desembre es va detectar el primer cas positiu a la tercera planta del centre i avui en són 30. Com que aquesta planta està destinada als pacients amb demència, els quals són difícils d’aïllar per les característiques de les seves patologies, des del primer cas detectat positiu s’ha aïllat tota la planta.

L'altre brot afecta als pacients de la primera planta, amb 8 positius. En aquest cas, s’han aïllat els pacients positius de la resta.

Des del centre sociosanitari informen que s’han adoptat totes les mesures de prevenció i control que marquen els protocols. Així mateix, s’han suspès els actes previstos per les festes de Nadal al centre i també s’han limitat els horaris de les visites de manera global al sociosanitari.