La Fundació Roses contra el Càncer ha fet de la dansa una eina per millorar el benestar dels seus usuaris i usuàries. Durant el confinament l’entitat va proposar tallers de psicodansa a càrrec de Laia Rosés de vibrar.t de manera online, i el passat mes de novembre l’activitat es va reprendre de forma presencial, al teatre de Roses. «El taller ha tingut una molt bona acollida i tindrà continuïtat a partir de l’any que ve, un cop per trimestre a partir del mes de gener» assenyala la psicòloga de la Fundació Núria Galán.

Beneficis de la dansa

Els tallers de psicodansa impartits de forma voluntària per Laia Rosés tenen com a objectiu afavorir el benestar i l’expressió de les emocions dels malalts oncològics i supervivents. En aquests tallers els participants passen una estona reconfortant on poder moure el cos i gaudir plegats i plegades dels beneficis de la dansa, aplicant la psicologia, la salut i el benestar en cada sessió. «Aprenem eines per fomentar el benestar emocional a través del moviment i altres tècniques artístiques» expliquen des de vibrar.t. Darrere aquesta activitat hi ha la seva filosofia, des d’on s’imparteixen tallers, formacions i processos de creació amb la seva metodologia pròpia. Vibrar.t facilita experiències artístiques d’expressió corporal per desenvolupar el benestar emocional i la perspectiva de gènere a la comunitat. «El taller ha permès compartir la metodologia de gestió emocional per mitjà de la dansa amb dones valentes i increïbles» assenyalen.

Serveis

La Fundació Roses contra el Càncer ofereix un ampli ventall de serveis per als seus usuaris i familiars, gràcies a l’esforç dels voluntaris. Actualment, la majoria de les activitats es desenvolupen a la seva seu, situada al carrer Pescadors de Roses. Des de l’entitat es treballa per obtenir un local més gran, cosa que permetria ampliar els serveis que ofereix l’entitat.

Valsos i polques per recaptar fons a benefici dels malalts de càncer i les seves famílies

L’Orquestra Simfònica Harmonia és una formació de músics del nostre país. Neix com a Orquestra de Cambra Harmonia el desembre del 2009 i ha estat dirigida per Salvador Brotons, Joan Casas, Ricardo Estrada i per Albert Deprius. Actuarà el proper 12 de desembre a les sis de la tarda, al Teatre de Roses, a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer.

El concert tindrà lloc el proper 12 de desembre Emporda.info

Enguany l’Orquestra Simfònica Harmonia proposa un concert de Nadal entorn de valsos, polques i altres peces de caràcter nadalenc, en especial les Nadales Tradicionals catalanes arranjades per Salvador Brotons i com és tradicional també el conegudíssim vals Al Bell Danubi Blau. El preu de l’entrada és de 20 euros i la recaptació es destinarà a projectes d’investigació.