Roses impulsa a partir del mes de gener un grup d’acompanyament en el dol a tothom de la població que afronta la pèrdua d’un ésser estimat. Es reunirà cada primer dimecres de mes, de quatre a cinc de la tarda a la seu de la Fundació Roses Contra el Càncer. L’entitat juntament amb l’Àrea Bàsica de Salut del mateix municipi treballen per oferir una eina que «permeti trobar escalf entre les persones que passen per la mateixa situació i apropar-se a les vivències dels altres», explica la psicòloga de Roses contra el Càncer, Núria Galán que s’encarregarà de dirigir les sessions de grup al municipi.

Segons apunta Galán «havíem detectat aquesta necessitat. Una vegada la persona malalta que nosaltres atenem no supera la malaltia, atenem el dol a nivell individual però ara des de la Fundació es farà un treball grupal amb un màxim de vuit persones».

El grup de teràpia estarà obert als pacients de l’Àrea Bàsica de Salut de Roses, a banda dels usuaris de la mateixa Fundació Roses contra el Càncer: «volem que sigui un recurs per a la gent del poble». Fins ara no existeix al municipi un grup de teràpia en acompanyament al dol i creiem que si s’aborda des d’una vessant integrativa, respectuosa i amb molta cura, pot ser molt beneficiós».

Qualsevol persona que estigui interessada pot contactar amb la Fundació Roses contra el Càncer i a partir d’aquí es farà una primera entrevista d’acollida. «Serà un grup tancat on s’oferirà als usuaris les eines perquè aprenguin a gestionar les seves emocions» assenyala Galán.

Perdre una persona estimada implica un procés de dol que sempre és difícil d’encarar. Aquest passat 2020, la pandèmia del coronavirus ha provocat prop de 17.000 morts a Catalunya i aquesta circumstància excepcional ha suposat a més una dificultat afegida en el comiat a causa de les restriccions imposades per frenar el contagi. Per aquest motiu els serveis d’acompanyament en el dol s’han multiplicat arreu del territori davant d’un increment accentuat de la necessitat de rebre suport en el procés d’acceptació de la pèrdua.