El doctor en optometria Ahmad Zaben, director del centre Optipunt de Figueres, va participar, aquest divendres passat, com a ponent a les sisenes Jornades Internacionals organitzades per la Societat Espanyola d’Especialistes en Baixa Visió i Rehabilitació Visual, celebrades a la històrica seu del Col·legi Oficial de Metges de Màlaga.

Durant la seva intervenció, el doctor Zaben va exposar «l’experiència amb diversos pacients de la nostra consulta de Figueres, com és el cas de Maria Teresa, amb degeneració macular miòpica bilateral i Jaume, amb atròfia de la retina neurosensorial. Tots dos de manera bilateral, amb un escotoma central. També vam detallar el cas d’Emma, amb albinisme oculocutani que presenta nistagme congènit de gran magnitud».

L’optometrista va relatar davant dels participants com «hi ha malalties amb maculació en etapa terminal que es caracteritzen pel desenvolupament d’un escotoma central que, a més de reduir la velocitat de lectura, interfereix amb altres funcions visuals, com són l’agudesa visual, el camp visual, la percepció de l’espai, la sensibilitat al contrast, l’estereopsia i l’estabilitat de la fixació. Així, mitjançant la microperimetria i l’entrenament amb bio feedback que es va realitzar a aquests pacients empordanesos, vam obtenir millora en les seves funcions visuals, agudesa, velocitat de lectura, estabilitat de fixació i nova posició de mirada».