El local del Grup Iris de Figueres serà la seu el proper 1 i 2 d’octubre d’un nou curs d’aprofundiment en el voluntariat d’àmbit oncològic. Es tracta d’una formació adreçada a aquells voluntaris que ja tenen experiència desenvolupant la seva actuació en el camp de l’oncologia i de l’acompanyament a malalts. Serà un curs intensiu de 2 dies, on els participants rebran formació sobre emocions, la malaltia, les diferents accions i la importància de la comunicació no verbal en aquest tipus d’intervencions.

El curs està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya i constarà de dotze hores presencials. Els objectius marcats són: contactar amb les emocions que es generen en l’execució de la tasca voluntària; reflexionar sobre les pròpies accions, les seves causes i conseqüències; generar recursos mitjançant el coneixement de la comunicació no verbal i obtenir coneixements sobre els tractaments oncològics.

La primera part del curs abordarà la malaltia i l’impartirà la psicòloga Patrícia Missé i el doctor Jordi Rubio, oncòleg de l’institut Català d’Oncologia de Girona. En aquest primer bloc es parlarà dels tractaments oncològics centrats sobretot en els darrers avenços de la malaltia, des d’una perspectiva divulgativa i entenedora que pot ajudar al voluntari a comprendre millor el context del propi malalt. També li permetrà incorporar la dimensió emocional i comprendre com es viu el càncer.

Expressió de les emocions

En la segona part del curs es parlarà de les habilitats comunicatives. Laura Fernández, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat de Sant Joan de Déu abordarà la importància de la comunicació no verbal, oferirà tècniques de comunicació en l’àmbit de les habilitats (sentit de l’humor, positivisme, vitalitat, entre d’altres). També parlarà de la importància de l’expressió de les emocions i la resolució de conflictes i de l’escolta activa.

El curs té places limitades i el termini d’inscripció finalitza el 22 de setembre. Es pot demanar més informació a formació@voluntari.cat; federacio@juntscontraelcancer.cat i contacte@grupiris.cat.