El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha alertat aquest diumenge que els botellots dels darrers dies provocaran un augment de contagis entre els joves. Ho ha dit en una entrevista a 'Rac1', on ha augurat que podria afectar sobretot aquells grups que estan per sota dels 40 anys i no tenen «taxes de vacunació prou altes» per frenar la transmissió. Trilla ha admès que les trobades a l'aire lliure «tenen menys risc», però també ha recordat que la variant Delta és «molt més contagiosa». «No és difícil que en aquestes reunions s'aplegui gent que, tot i trobar-se bé, tingui el coronavirus i el pugui transmetre», ha afegit.

Pel que fa a la immunitat de grup, ha assenyalat que serà «pràcticament impossible arribar-hi» amb la pèrdua d'efectivitat de les vacunes pel que fa a la protecció del contagi. Considera, però, que amb la vacunació es dificultarà la circulació del virus i hi haurà menys pressió assistencial. «Aquesta situació ens podria permetre tornar a una certa normalitat», ha dit.

Sobre la fi del toc de queda, Trilla ha considerat que s'hauria de fer un «esforç per equilibrar» determinats drets amb determinades obligacions. «El que cal és que el Departament de Salut i els tribunals parlin obertament», ha conclòs.