Un total de 174 centres residencials de serveis socials de Catalunya tenen algun cas actiu de Covid-19 entre les persones residents. En concret, hi ha 129 centres de gent gran; 28 centres per a persones amb discapacitat; 4 centres de salut mental i 13 en altres recursos residencials, com centres d’infància, per persones en risc d’exclusió i d’altres, segons ha informat el Departament de Drets Socials.

A la Regió Sanitària de Girona n’hi ha vuit que estan en situació vermella, això vol dir que tenen casos actius de covid-19, hi ha aparició de nous casos i un brot en investigació. La setmana passada n'hi havia cinc. D’altra banda, n’hi ha tres de taronges, això vol dir que presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència, mentre que la setmana passada n'hi havia vuit. D'aquesta manera, n'hi ha un total d'onze que estan afectades. Per altra banda, n'hi ha 100 de verdes, és a dir, que estan lliures de Covid-19. Cal tenir present que a finals de maig i principis de juny s'havia aconseguit que totes les residències fossin verdes.

Pel que fa a Catalunya, hi ha 815 residents que són casos confirmats de covid (un 1,4% del total). La gran majoria són asimptomàtics o tenen símptomes lleus de coronavirus. Al llarg de la darrera setmana (del 23/07 al 29/07) hi ha hagut 73 defuncions de residents per covid-19 i 78 ingressos hospitalaris. Pel que fa als professionals, 688 han donat positiu (1,5% del total), 6 han estat ingressats a l’hospital i 1 és a la UCI.