La Conselleria de Salut i la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat han anunciat que intensificaran l'actual protocol a les residències de gent gran per incrementar la protecció en aquests centres a causa de l'empitjorament de les dades de la pandèmia de la covid-19.

S'incrementaran les PCR setmanals als professionals no vacunats d'una a tres, i als professionals que hagin rebut la pauta completa se'ls farà una prova per setmana, ha informat el Govern aquest diumenge en un comunicat.

També es reduiran de tres a dos el nombre de visitants simultanis, que s'hauran de fer un test d'antígens, mentre que es recomana que aquestes visites les facin «preferentment» persones vacunades.

S'augmentaran de 200 a 300 les places de recurs disponibles per a eventuals situacions en les quals una residència afectada per un brot de coronavirus tingui dificultats per sectorizar els espais.

Es farà un test d'antígens a tots els professionals que treballen a la residència de manera esporàdica -com perruquers, podòlegs i voluntaris-, així com a totes les persones que recullin un familiar per fer una sortida.

31 residèndies amb casos de covid-19

El document que detalla aquesta intensificació del protocol es farà arribar dilluns al conjunt d'agents de l'àmbit residencial i entrarà en vigor dimarts.

Ara com ara, del total de 1.028 residències catalanes, 31 (3,01%) tenen casos actius perillosos de coronavirus, mentre que 885 (86,08%) no registren positius i 112 (10,89%) tenen positius controlats.