Els equips de vacunació del Departament de Salut han administrat fins al 4 de març un total de 737.062 dosi de les tres vacunes disponibles contra la Covid-19, cosa que suposa que un 9,6 % de la població catalana ja ha rebut una o dues dosis de l'inmunògen.

Segons les dades del Departament de Salut el 4 de març van inocular un total de 29.687 dosi, de les quals 27.376 van ser primeres dosis i 2.311 segones, un ritme encara baix de vacunació.

La Generalitat ha rebut aquesta setmana un total de 171.800 dosi de vacunes per administrar de les tres autoritzades fins ara, segons la sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas.

Del total de 737.062 dosis administrades des del passat 27 de desembre, 541.425 han estat primeres inoculacions, un 7 % de la població, i 195.637 persones, un 2,6 % del cens, ja estan immunitzades amb la pauta completa de les dues dosis.

El Departament de Salut ha adequat aquesta darrerea setmana els recintes firals de Manresa, Igualada i Vic, juntament amb l'hotel d'entitats de Berga (Berguedà), com a espais de vacunació -vacunòmetres- per als col·lectius professionals considerats essencials que en aquests moments es vacunen amb les dosis d'AstraZeneca i que ho feien als centres d'atenció primària (CAP) del Bages, Osona i Anoia.

La setmana passada es van afegir diferents punts de vacunació, en concret centres de primària de tot Catalunya, amb l'objectiu d'administrar la vacuna Pfizer als majors de 80 anys, majors dependents i usuaris de centres de dia, entre altres col·lectius fràgils.