Potser sona a pati de col·legi, literalment, però saltar a la corda ja no és només un joc de nens. De fet, pensar en algú tan allunyat de la infància com un rude boxador t'ajuda a comprendre per què està en el més top de l'entrenament actual. Tant en les rutines de CrossFit com en boxa, en HITT i en entrenaments funcionals ja és un must (una obligació) i ningú que vulgui començar el seu entrenament amb energia prescindeix d'escalfar amb la corda.

Enguany, si et vas quedar sense un cèntim, però vols posar-te les piles, convé que et centris en trobar un esport barat, si no gratis, com és aquest entrenament de saltar a la corda.

Malgrat no ser un esport en si mateix, és un exercici molt complet que ajuda a millorar la forma física, tant la resistència com la velocitat, la coordinació i la potència. Així ho afirma Nerea Rodríguez, Wellness Expert a l'Hotel Barceló Portinatx.

Com començar?

Es pot començar a saltar a la corda, per exemple, fent un senzill tabata de quatre minuts de salts normals, és a dir, amb els peus junts. El mètode rutina tabata implica un entrenament d'alta intensitat, però és senzill. Com? Fàcil: Vuit sèries de vint segons saltant, separades per descansos de deu segons sense saltar.

Si no saltes a la corda des que anaves a l'escola i vols començar, hi ha diferents opcions. Primer de tot, Nerea Rodríguez explica la importància d'una corda adequada, «per saber la llargada adequada l'única cosa que s'ha de fer és doblegar-la a la meitat, trepitjar-la pel mig amb un dels peus i mesurar els extrems amb la corda estirada fins a aproximadament les aixelles».

Per a l'entrenament s'ha de tenir atenció amb els colzes, que han d'estar sempre flexionats en un angle de 90 graus i prop del cos. La corda s'ha de moure des dels canells, no des de les espatlles, per a no sobrecarregar-los.

Quan se salta, cal aterrar sobre la punta dels peus, sempre amb els genolls lleugerament flexionats per a evitar danys. El millor és fer un salt suau, que gairebé els peus no s'aixequin de terra.