El Banc de Sang ha activat la campanya de Nadal per animar tothom qui pugui a donar sang durant les dues darreres setmanes de desembre i la primera de gener, època en què les donacions baixen al voltant del 25%. Aquest Nadal, tots els donants podran enviar una postal personalitzada al seu entorn tot felicitant les festes i animant a donar sang. A les campanyes de donació rebran una postal que podran escriure i compartir amb qui vulguin i a través del web Donarsang.gencat.cat/nadal es poden personalitzar diferents models de postals digitals i enviar-les.

Les dues últimes setmanes de l'any són, juntament amb el mes d'agost, el període més crític de l'any perquè és quan el nombre de donacions disminueix més. Aquest 2020, a més, es dona la situació que les necessitats de sang dels hospitals són superiors durant el mes de desembre i gener. Les transfusions a malalts de Covid i les intervencions i tractaments ajornats en l'inici de la pandèmia han fet que, cada dia, se subministrin més de 1.000 bosses de sang als centres hospitalaris.

En les èpoques de menys donació la principal necessitat són les plaquetes, que són les que caduquen més ràpid: als 5 dies. Per això cal mantenir un ritme de donació constant també al Nadal.

Reserva d'hora per les col·lectes a tot Catalunya

Reserva d'hora per les col·lectes a tot CatalunyaDes d'ara i fins a Reis, s'organitzen a tot Catalunya més de 200 col·lectes de donació de sang. A aquestes campanyes s'hi sumen les donacions als hospitals amb banc de sang.

Barcelona: Clínic, Sant Pau i Vall d'Hebron a Barcelona ciutat; Bellvitge; Germans Trias i Pujol de Badalona; Fundació Althaia-Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i la Mútua a Terrassa

A Girona: Doctor Josep Trueta

A Lleida: Arnau de Vilanova

A Tarragona: Joan XXIII, Sant Joan de Reus i Verge de la Cinta de Tortosa

A través del web donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers i reservar hora.

A través del web donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers a i reservar hora.