Sant Pere Pescador ha inaugurat recentment l'itinerari de benestar i silenci Les Goles del Fluvià. A partir d'ara, tothom qui ho desitgi, el pot realitzar. És un camí se­nyalitzat que s'endinsa dins de l'espai natural protegit dels Aiguamolls de l'Empordà. El lloc de trobada és l'aparcament de Can Martinet, actual Mas del Mar.

La ruta inclou diferents propostes ubicades i descrites en diversos punts del recorregut que conviden a realitzar diferents pràctiques sensorials de meditació, atenció plena, ioga, creativitat i reflexió. L'objectiu de l'itinerari és accedir a un estat de relaxació i de comunió plena entre nosaltres i la natura.

La inauguració del camí es va fer coincidint amb les jornades Retroba't, espais de benestar i silenci que es van realitzar a Sant Pere Pescador del 18 al 20 de setembre passat. Durant aquests tres dies, es va poder gaudir d'experiències saludables, creativitat i de relaxació. Aquells dies, l'empordanès Edgar Tarrés va oferir un concert d'harmònics, bols tibetans i gong a les vuit del vespre a la capella de Sant Sebastià. Dissabte 19 es va organitzar Sent el paisatge, una activitat multisensorial per despertar sentits a través de la natura. El mateix dia a la tarda la pintora, il·lustradora i artista, Laia Bedós Bonaterra, va oferir, a l'Oficina de Turisme de Sant Pere Pescador, el taller Mindfulness i emocions a través del dibuix, la pintura i el joc. Segons Sònia Ortega Roig, regidora de Turisme: «Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament ha volgut fomentar el turisme slow, amb experiències basades en el benestar i la natura».