L'Ajuntament de Sant Pere Pescador organitza des de divendres fins diumenge Retroba't, espais de benestar i silenci a Sant Pere Pescador. Durant tres dies es podrà gaudir d'experiències de benestar, creativitat i relaxació en comunió amb un mateix i amb la natura. S'oferiran diverses vivències per assolir estats de serenitat, harmonia i felicitat a través de la música, la pintura, la natura i la meditació.

Divendres, l'empordanès Edgar Tarrés oferirà un concert d'harmònics, bols tibetans i gong a les 8 del vespre a la capella de Sant Sebastià. Es tracta d'una experiència sonora per gaudir del silenci intern que ens aportarà una gran dosi de relaxació i benestar. A través de la música i la seva vibració es viurà una experiència personal intensa i molt rica.

Dissabte al matí s'ha organitzat Sent el paisatge, una activitat multisensorial que despertarà els nostres sentits a través de la natura. Mitjançant tècniques de mindfulness, banys de bosc, sons i silencis, viurem sensacions que ens ajudaran a percebre el paisatge de forma diferent, potenciarem la creativitat i el benestar i ens acostarem a un coneixement més gran de nosaltres i de la natura. La proposta serà guiada per Edgar Tarrés i tindrà lloc a espais del Parc Natural dels Aiguamolls.

Dissabte a la tarda la pintora, il·lustradora i artista, Laia Bedós Bonaterra, oferirà, a l'Oficina de turisme de Sant Pere Pescador, el taller Mindfulness i emocions a través del dibuix, la pintura i el joc. Un taller artístic i vivencial per a totes les edats i nivells, amb exercicis creatius que combinaran la pintura i la consciència corporal.

L'itinerari Les Goles del Fluvià recorre els Aiguamolls de l'Empordà.

Itinerari autoguiat

Itinerari autoguiatDiumenge a les 11 s'inaugurarà amb una visita comentada l'itinerari autoguiat de benestar i silenci Les Goles del Fluvià, un camí se­nyalitzat que s'endinsa dins de l'espai natural protegit dels Aiguamolls de l'Empordà. El lloc de trobada és l'aparcament de Can Martinet, actual Mas del Mar. La ruta inclou diferents propostes ubicades i descrites en diversos punts del recorregut que conviden a realitzar diferents pràctiques sensorials de meditació, atenció plena, ioga, creativitat i reflexió. L'objectiu de l'itinerari és accedir a un estat de relaxació i de comunió plena entre nosaltres i la natura.

Segons Sònia Ortega Roig, regidora de Turisme: «Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament vol fomentar el turisme slow, amb experiències basades en el benestar i la natura. Amb aquestes propostes, volem posar en valor el nostre territori, i convidem tant el turista, com a tots els habitants del nostre territori, a conèixer millor el seu entorn i a viure amb consonància amb el medi que ens envolta».

Totes les activitats requereixen inscripció a l'Oficina de Turisme (tel. 972 52 05 35) o enviant mail a oficinaturisme@santpere.cat.