14 de setembre de 2020
14.09.2020
L'Empordà
Coronavirus

No hi haurà vacunes contra la Covid-19 per a tothom fins al 2024, segons el major productor del món

El conseller delegat de Serum Institute d'Índia diu que les farmacèutiques no estan accelerant la capacitat de producció

14.09.2020 | 11:55
No hi ha capacitat per poder vacunar tota la població en el menor temps possible.

No hi haurà suficients vacunes contra la Covid-19 per a tothom fins al 2024. Això és el que assegura el conseller delegat de Serum Institute d'Índia, Adar Poonawalla, en declaracions al 'Financial Times'. Segons Poonawalla, les companyies farmacèutiques no estan augmentant la seva capacitat de producció prou ràpid com per poder vacunar tota la població en el menor temps possible. "Hauran de passar quatre o cinc anys fins que tothom en aquest planeta tingui la vacuna", diu el conseller delegat de Serum Institute d'Índia, que estima que el món necessitarà unes 15.000 milions de dosis en cas que la vacuna sigui de dues dosis.

El Serum Institute d'Índia s'ha associat amb companyies farmacèutiques com AstraZeneca i Novavax per desenvolupar la vacuna contra la Covid-19. En l'acord amb AstraZeneca es produirien vacunes per a 68 països, mentre que en el cas del pacte amb Novavax seria per a 92 països.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook