El director de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha recordat aquest diumenge 13 de setembre, a través d'un retuit, la recomanació que va fer el mes de març passat d'evitar saludar-se amb el colze perquè no permet guardar la distància de seguretat.

"En saludar a la gent, és millor evitar xocar el colze perquè et poses a menys d'un metre de distància de l'altra persona. A mi m'agrada posar la mà en el cor per a saludar a la gent aquests dies", va aconsellar Tedros Adhanom Ghebreyesus en un missatge publicat en el seu compte de Twitter el passat 7 de març.

Es tracta d'una de les recomanacions que oferia entre altres com rentar-se les mans amb sabó sovint i amb cura o quedar-se a casa si un es troba malalt.

Aquest diumenge, el director de l'OMS ha retuitat un missatge publicat per l'economista Diana Ortega en el qual al·ludeix en concret al consell de l'OMS d'evitar el xoc de colzes per a saludar durant la pandèmia del Covid-19.

"L'OMS desaconsella saludar amb el colze: el millor és emportar-se la mà al cor. El director de l'OMS, @DrTedros, rebutja aquesta salutació perquè no es guarda la distància de seguretat i pot haver-hi transmissió del virus a través de la pell", resa el tuit publicat per l'economista, del qual s'ha fet eco el propi director de l'OMS.