La cinquena edició de la Cursa de la Dona de Figueres, que havia de celebrar-se enguany, es farà «de manera ben diferent de com la teníem entesa fins ara», tal com ho ha anunciat el Grup Iris, l'associació organitzadora d'aquest esdeveniment. Es durà a terme el diumenge 8 de novembre a partir de les deu del matí i estarà plenament adaptada a la situació actual de prevenció contra la Covid-19, «conscients d'intentar evitar les massificacions» remarca la presidenta del Grup Iris, Lídia Albert.

Per fer-ho, es farà en un format virtual, La Cursa des de Casa, que consistirà en, simplement, posar-se la samarreta simbòlicament, o fent algun tipus d'exercici des de casa, o utilitzant-la si normalment es té costum de fer exercici a l'exterior o bé ballant a les sessions online de ball programades amb Dance Me i de zumba amb Natàlia i Iolanda Zumba, que des de l'organització ja han confirmat que seran, entre altres, algunes de les activitats previstes durant el dia 8.

Covid-samarreta

«Aquest any serà una cursa especial, ja que si bé cada any ha estat una cursa solidària de tothom cap al Grup Iris, aquest any hi volem afegir la solidaritat del Grup Iris cap a tots els patrocinadors, col·laboradors i voluntaris que ens han ajudat sempre», expliquen.

Per això, faran una Covid-samarreta, una samarreta commemorativa de la 5a Cursa de la Dona, que portarà com a ítem més important el reconeixement i agraïment a tots els que han fet costat a l'activitat durant aquests anys i on es publicitaran tots i cadascun dels patrocinadors i col·laboradors de la Cursa de l'any passat. La seva venda serà igual que s'ha fet en anteriors edicions i, com sempre, servirà per permetre la continuïtat del Grup Iris.

L'organització anima a tothom a participar en la Cursa el 8 de novembre, a partir de les deu del matí, amb la Covid-samarreta de la cinquena Cursa de la Dona de Figueres. Les etiquetes que es poden utilitzar a les fotos són @grupiris i @cursadonafigueres i el hashtag #5cursadonafigueres2020.

La Covid ho para tot, però el càncer de mama segueix. Per això el Grup Iris remarca que la seva entitat es nodreix bàsicament i majoritària pels ingressos de la cursa de cada any. «És amb aquests diners que podem fer tantes activitats destinades íntegrament a millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer de mama i que també invertim a promoure la prevenció en tota la població en general».

Per seguir recaptant fons el grup Iris ha posat a la venda unes polseres solidàries amb la flor del Grup Iris, «recordant que cada gest solidari que rebem contribueix a ajudar-nos a seguir el nostre camí per ajudar les persones afectades de càncer de mama». Es pot trobar en diferents colors i models a 6 i 8 euros i els beneficis obtinguts són íntegres per a l'entitat. Les polseres es poden trobar als següents punts de venda: Can Monturiol, Nana, Valosport, Sabateria Roig, Beat dance studio Figueres, Farmàcia Cullell, Farmàcia Genís, Farmàcia Martínez Llonch, Farmàcia Perxas, Farmàcia Rigall, Farmàcia Soler, Farmàcia Sargatal, Merceria Garreta i El racó de l'Alba de Vilabertran.