És bo per a la salut, ajuda a prevenir malalties, millora el rendiment físic i no t'engreixa. Totes aquestes qualitats s'atribueixen a l'all, considerat un superaliment per la quantitat de beneficis que té per a l'organisme.

Per què és tan bo l'all per a la salut?

D'una banda, conté una substància anomenada al·licina que actua com hipoglucèmic, antibiòtic, antitrombòtic i antioxidant. A més, conté compostos químics als quals s'atribueixen funcions de desintoxicació cel·lular i protectores davant del càncer colorectal o malalties cardiovasculars.

La seva capacitat per combatre malalties és un dels majors beneficis. L'all pot ser bo fins i tot per una grip comuna. Segons un estudi de l'investigador britànic P. Josling, la ingesta d'all durant 12 setmanes reduïa els casos de refredat un 63%, comparat amb els subjectes que prenien placebo.

L'all també és un bon aliat per als esportistes. Ajuda a millorar el rendiment esportiu segons un altre treball científic de la Universitat de Cornell. En l'estudi indicaven com en l'antiga Grècia els esportistes ingerien all per millorar les seves capacitats físiques. Un altre estudi dut a terme el 2005 va determinar que els subjectes que van prendre oli d'all durant 6 setmanes van reduir les seves pulsacions i van mostrar més capacitat física.

Zero calories

A totes les seves propietats beneficioses per a l'organisme, cal sumar-ne una altra molt important per als que es trobin en una dieta per aprimar-se: l'all no té gairebé calories (119 calories per cada 100 grams d'alls). A més són molt nutritius i aporten a l'organisme magnesi, vitamines B6 i C, seleni, calci, potassi, fòsfor i ferro.