15 de abril de 2020
15.04.2020
L'Empordà
Roses

Roses acollirà campanyes especials de donació de sang el 22 i 23 d'abril

La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l'assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies

15.04.2020 | 13:45
Roses acollirà campanyes especials de donació de sang el 22 i 23 d'abril

El Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l'epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Roses s'ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. El 22 i 23 d'abril, el Teatre Municipal comptarà amb un espai de donació, de 16.30 a 21 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

#JoEmQuedoaCAsa

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l'atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d'aquesta setmana, entre d'altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l'espai, han de guardar una distància mínima d'un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d'un sol us per emplenar el qüestionari, entre d'altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook