YouTube ha revisat i retirat els vídeos que promocionaven "tractaments no científics" per guarir el coronavirus i que sumaven 340.000 visualitzacions a la plataforma, arran de la petició realitzada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

Fonts de Google han assegurat a Europa Press que els vídeos reclamats han estat retirats de la plataforma entre la tarda del dimecres i aquest dijous.

Fonts del CAC han assegurat que s'han retirat 14 dels 16 vídeos que havia reclamat, i el seu president, Roger Loppacher, ha assegurat a Europa Press que celebra que s'hagin retirat, però ha reclamat "la retirada immediata dels videos que encara no han estat suprimits".

"Des del CAC continuarem monitoritzant les diferents plataformes per detectar desinformació o continguts perjudicials", ha subratllat.

Segons va advertir el CAC, els vídeos alertats "presenten suposats investigadors que asseguren haver trobat un remei a la malaltia i que atribueixen la falta de reconeixement de les autoritats sanitàries als interessos de la indústria farmacèutica"

Entre les substàncies que els supòsits experts oferien com a efectives per guarir el Covid-19 està el clorit de sodi o el diòxid de clor, que caldria ingerir o aspirar; una solució sense cap base científica, segons membres del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) consultats pel CAC.