El rosinc Edgar Tarrés és un dels grans referents al nostre país del mindfulness, el turisme, els banys de bosc i la música. La situació de crisi sanitària pel coronavirus l’ha portat a compartir el que més li agrada i sap fer «oferint sessions de mindfulness que ajudin a aportar pau i consciència en aquests temps que estem vivint».

El confinament «m’ha portat a adonar-me de moltes coses que queden amagades pel nostre dia a dia, ple d’automatisme, presses, estrès, etc., i veig que ara tinc el temps per dedicar-hi estones; per aprendre coses noves. Per reflexionar i sentir com va la meva vida» assenyala.

Així, cada dia, a dos quarts de deu del vespre, l’Edgar Tarrés proposa una trobada virtual al Facebook live o Instagram live, «per compartir una estona de silenci, consciència i pau. A més, també hi ha reflexions sobre tot això que estem parlant i que ens ajuden a viure més bé».

El seu projecte professional està dirigit a construir un món millor. «Per això, em dedico a disse­nyar experiències que acompa­nyin les persones a desenvolupar el seu benestar i la seva creativitat. Per mi, ambdues són molt importants per trobar la felicitat» explica.

Projectes com el que està duent a terme a la Facultat de Turisme de la UdG, «on hem creat l’assignatura de Felicitat. O els cursos de Mindfulness i Art del Museu de l’Empordà, que ara han quedat en stand by, són uns bons exemples d’aquesta proposta. Dins aquesta filosofia, estem desenvolupant, amb l’amic i també professor de creativitat de la UdG, una metodologia per viure de forma feliç: THE KONE».

Sobre la iniciativa que ha pres ara per traslladar a les xarxes socials la seva experiència amb altres persones, mentre duri el confinament, remarca: «Estic molt sorprès de la quantitat de persones que ho estan seguint, i dels comentaris que rebo d’agraïment, de comentaris, preguntes, dubtes... i això és bo». El terapeuta ha obert també un espai al seu web: www.edgartarres.com/sesiones-mindfulness/ on penja les meditacions que fa diàries.

Per al terapeuta, es pot fer una lectura positiva i és que «aquest confinament està sent una oportunitat molt important per poder-nos conèixer millor, avaluar la nostra vida i tenir temps per canviar de rumb. No és meravellós?», una reflexió que una gran part de la població, pel que comenta, ja s’està fent.