Els voluntaris són l'eix vertebral de la lluita contra el càncer. El voluntari oncològic i el suport d'un equip de voluntaris i voluntàries és un element fonamental per a la millora de la qualitat de vida dels pacients amb càncer i les seves famílies. El voluntariat oncològic és un denominador comú en totes les entitats que lluiten contra el càncer i actualment hi ha moltes classes de voluntariat, si vols ser voluntari oncològic.

Ara el Grup Iris imparteix una formació de voluntariat oncològic a la seu de l'entitat, a Figueres, els dies 7, 11, i 23 de maig del 2020. El curs està reconegut pel Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya. Per ser voluntari, només cal ser major d'edat.

Les opcions més habituals de voluntariat oncològic són aquestes: voluntariat hospitalari, voluntariat testimonial, voluntariat domiciliari, voluntariat de suport logístic i voluntariat d'òrgans de govern de les entitats. La formació dels equips de voluntariat oncològic i la dels seus coordinadors és bàsica per donar eines i recursos per poder desenvolupar correctament l'acció voluntària.

En aquest cas, el curs s'adreça a les persones que vulguin aproximar-se al conjunt del col·lectiu que treballa en l'àmbit oncològic; tenir coneixement sobre les dimensions que entren en joc en conviure amb el càncer i tenir eines i recursos per emmarcar cor­rectament la teva actuació voluntària amb malalts oncològics.

El curs es farà durant tres dies. El dia 7 de maig, de les quatre a les vuit del vespre; el dia 11 de maig, a la mateixa hora, i el dia 23 de maig, de les nou a la una del migdia. El preu per a les persones que no són sòcies del Grup Iris és de 15 euros i per als socis és gratuït.

Durant els tallers, es parlarà de diferents temes relacionats amb el càncer i el malalt de càncer: Què és la malaltia i com viure amb la malaltia; el voluntari en el món de l'oncologia i l'acompanyament al malalt; la relació interpersonal: l'impacte emocional, la cura del voluntari, la gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada, i les eines per al voluntari en l'etapa de fase terminal.

Les places per assistir al curs són limitades a una quinzena de persones. Els interessats poden enviar un mail per apuntar-se a contacte@grupiris.cat.