L'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha elaborat una guia que respon als dubtes rebuts mitjançant canals online, telefònic i des de les seves delegacions a tot l'Estat, per tal de fer-les extensibles a tota la ciutadania.

Tot i que el coronavirus és una infecció nova de la qual no hi ha dades sobre el seu comportament en persones amb càncer, sí que és evident que els diferents tipus de tractaments oncològics poden donar lloc a una immunosupressió i, fins i tot, el mateix càncer, en moltes ocasions pot afectar al correcte funcionament del sistema immune. Per aquesta raó, és indispensable que pacients i familiars estiguin informats sobre les recomanacions específiques per evitar el contagi del COVID-19 o com actuar en cas de tenir símptomes.

En un altre ordre de coses, l'AECC s'ha posat al Servei del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social per a tot allò que puguin necessitar amb un col·lectiu tan vulnerable davant d'aquesta pandèmia com són les persones amb càncer.

L'Associació ha traslladat els seus serveis presencials als canals remots (digitals i telefònic) per poder seguir atenent els beneficiaris dels seus serveis. El telèfon gratuït d'Infocàncer (900 100 036) segueix operatiu les 24 hores del dia els set dies de la setmana.

La guia elaborada per l'AECC es pot consultar aquí.