Figueres acollirà, aquest dissabte 7 de març de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, una jornada de donació de sang en el marc de la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang". La jornada es repetirà a Roses el diumenge 22 de març de 10 a 14 al Passeig de Mar.

Es tracta del 5è any en què la comarca de l'Alt Empordà participa en aquesta campanya organitzada pel Banc de Sang i Teixits i els Bombers de la Generalitat de Catalunya. Aquest any un total de 34 municipis se sumen a aquesta iniciativa solidària que busca aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves.

A part dels Bombers, també hi participaran altres cossos d'Emergències i sanitaris per mostrar i explicar la seva feina.

El mateixos bombers també realitzaran diverses activitats per totes les edats i demostracions de rescats durant la jornada per dinamitzar les donacions de sang.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d'hàbits i les vacances fan que la població s'acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per tal d'assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s'extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l'any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d'un grup de bombers de diferents àmbits i regions d'emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d'enguany està protagonitzat per bombers de Sabadell. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d'un grup de professionals del Cos.