11 de febrer de 2020
11.02.2020

Missatges clars i concrets

10.02.2020 | 19:53

Les metgesses Mercè López i Susanna Vilardell i la infermera Sandra Duran –cap de servei, cap clínic i cap d'infermeria del Servei d'Urgències de l'Hospital de Figueres– posen l'accent en la informació que es dona: «Ens pot semblar que ens fan moltes preguntes i estem perdent el temps. Però hem de tenir en compte que l'operador necessita molta informació, perquè d'això depèn que enviï els mitjans més adequats». I és important recordar que «l'operador, mentre parla amb tu, ja ha fet un primer avís de la situació, no s'espera fins que pengem».

Les tres professionals d'Urgències insisteixen a «donar missatges clars i concrets. Per exemple: sóc al carrer Vilafant i hi ha un gat enfilat en un arbre. Soc a la plaça de Pontós i hi ha un senyor estirat a terra que no es mou». I recomanen «dir primer on ens trobem, perquè si per alguna cosa es tallés la trucada, l'operador ja ens haurà situat i podrà enviar algun mitjà».

López, Vilardell i Duran insisteixen en la formació en la gent gran i els nens petits: «Són la població més vulnerable. La gent gran es pot enganxar un paper al telèfon de casa amb el número ben visible, perquè amb els nervis de la situació el poden oblidar. I a les criatures se'ls ha d'ensenyar a marcar aquestes tres xifres al telèfon de seguida que aprenguin els números. Un truc pot ser fer servir la seva cara: l'1 d'una boca, l'1 d'un nas i el 2 de dos ulls».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades