A Optipunt Figueres, el doctor Amhad Zaben i el seu equip han apostat per la innovadora plataforma digital ZEISS VISUFIT 1000 per a donar un millor servei als seus clients. Aquesta tecnologia genera un avatar del pacient en 3D, la qual cosa permet prendre les mesures de la cara amb absoluta precisió. A més, facilitarà que, molt aviat, els pacients puguin provar virtualment infinites muntures.

La compra en línia és rutinària per a la majoria de consumidors, no obstant això, quan es tracta d’ulleres, el 98% dels usuaris confien en un professional de la salut visual. Això no vol dir que la digitalització no hagi arribat a les òptiques, sinó tot el contrari: l’òptic és un dels sectors tecnològicament més avançats, una realitat que permet la fabricació i adaptació del producte individualitzat, d’acord no només amb el defecte visual del pacient, sinó també amb el seu estil de vida.

Conscient d’aquestes dues realitats, Ahmad Zaben, optometrista d’Optipunt Figueres, aposta, en primer lloc, per la tecnologia per connectar amb totes les garanties el consumidor a internet i, ja des del punt d’atenció, oferir-li una solució totalment personalitzada segons les seves necessitats visuals i estètiques i d’acord, a més, amb com utilitza els seus ulls.

Abans que el pacient hagi decidit tan sols sortir de casa, i des del web app El meu perfil Visual, podrà tenir dades del seu propi perfil, enviar-les a Optipunt per correu electrònic, o guardar-les mitjançant un codi QR per a la seva lectura en la visita a l’òptica del carrer de la Concepció, 11, de Figueres.

Com un vestit a mida

Aquest perfil aporta una gran quantitat d’informació als professionals de la salut visual d’Optipunt. Gràcies a ell, ja a l’òptica, iniciaran l’adaptació personalitzada dels vidres de les seves ulleres, les lents oftàlmiques.

«La tecnologia ens permet adaptar lents com si fossin un vestit a mida per a cada un dels ulls de l’usuari. Els pacients poden veure que a Optipunt personalitzem les ulleres exclusives per a ells», subratlla el Dr. Zaben.

L’ajust de la lent oftàlmica -el procés de centrat- a l’anatomia de l’usuari i de la muntura escollida, pot disminuir fins a un 40% el rendiment de les lents si no es fa cor­rectament. «La precisió en la presa de mesures resulta essencial per aconseguir l’excel·lència en l’adaptació», explica Amhad.

Avui, l’òptic digital és capaç de generar una imatge de la cara del pacient en 3D. «Instruments com VISUFIT 1000, de ZEISS, que acabem d’instal·lar a Optipunt, ens permeten crear un avatar del pacient, en un sol tret, utilitzant 9 càmeres i amb 45 milions de punts de definició. És molt pràctic, ràpid i precís, i especialment quan parlem de nens, fins i tot nadons», afegeix.

La tecnologia digital ZEISS genera un avatar per a provar les muntures.

La precisió del centrat és només el principi. Gràcies a ZEISS VISUFIT 1000 el client pot provar digitalment diferents muntures i lents fins a triar les seves ulleres perfectes, establint amb això una nova relació amb el seu òptic. En un futur no molt llunyà, fins i tot podrà fer-ho còmodament des de casa. «Sense els equips adequats, fins que no veiem el somriure del pacient quan es posa les ulleres, dies després de la primera consulta, parlem de teoria, de conceptes abstractes, que l’usuari desconeix. La tecnologia ZEISS ens permet explicar cada pas de l’adaptació i per què a Optipunt triem una lent i no una altra, mostrant la diferència mitjançant imatges, així com també fins on som capaços de portar el procés d’individualització dels vidres de les seves ulleres en cada cas».

Amb la instal·lació de ZEISS VISUFIT 1000, els pacients d’Optipunt Figueres poden comparar diferents muntures i tractaments digitalment fins a triar les ulleres perfectes per al seu gust i les seves necessitats, assessorats pels professionals de la salut visual que uneixen als seus anys d’experiència en l’exercici de la professió, l’ús d’equips digitals ZEISS.

Optipunt

  • Adreça: carrer Concepció, 11
  • Telèfon: 972 506 386
  • Web: www.optipunt.com