L'ABS l'Escala disposa de 1.750 vacunes antigripals per fer front a la campanya contra la grip que ha començat aquesta setmana, una xifra similar a la de l'any passat. Es disposa de dos tipus de dosi: el Chiroflu, indicat per a nadons a partir dels 6 mesos i que es pot administrar a totes les persones incloses als grups de risc, i el Chiromas, preparat per a usuaris a partir dels 65 anys que tinguin factors de risc.

La campanya està dirigida només als grups de risc, que són totes les persones de 60 anys o més i aquelles que poden patir complicacions si agafen la grip. Per exemple, persones amb alguna malaltia crònica (cardiovascular, renal, hepàtica, neurològica, respiratòria o celíaca, entre d'altres), diabetis, obesitat mòrbida o càncer; que siguin immunodeprimides o embarassades. A més, es recomana la vacunació als col·lectius que poden transmetre la grip a persones que tenen un alt risc de tenir complicacions, com són personal sanitari, docent o de serveis essencials (cossos de policia o de bombers, entre d'altres).

En aquesta ocasió també es recomana, per primera vegada, vacunar els infants de sis mesos a dos anys amb prematuritat alta, és a dir, que van néixer amb menys de 32 setmanes. En el cas d'aquests nadons, el preparat és el mateix que per un adult però la dosi és diferent.

La vacuna de la grip és gratuïta i per a rebre-la cal demanar hora prèviament al punt de salut de referència de l'usuari, sigui al Centre d'Atenció Primària de l'Escala o bé als vuit dispensaris de què consta l'ABS. La petició es pot fer presencialment, trucant per telèfon o bé a través de la pàgina web.

Campanya anual

Els virus gripals canvien contínuament. Per aquesta raó cal vacunar-se cada any, ja que la vacuna es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern. L'ideal és fer-ho els mesos de novembre i desembre i el seu efecte dura un any. S'elabora a partir de virus gripals morts, per això mai no pot produir la malaltia, només molèsties locals lleus.