Aquest mes d'octubre l'ABS l'Escala ha començat les sis sessions grupals de deshabituació tabàquica, que s'acabaran el 7 de novembre. L'horari és de 16 h a 18 h els dijous a les instal·lacions del CAP de l'Escala. Anualment els professionals escalencs ofereixen dues tongades d'aquestes trobades, una ara a la tardor i l'altra passades les festes de Nadal.

En aquesta ocasió el programa compta amb vuit participants que s'hi han apuntat voluntàriament després de passar un cribratge per part dels professionals sanitaris. A l'hora de proposar-los formar part del programa es tenen en compte diferents aspectes dels usuaris, com el grau de dependència o la motivació per deixar de fumar.

Aquestes trobades són conduïdes per dues infermeres i puntualment compten amb la col·laboració d'un metge. L'objectiu és que quan els participants acabin el programa hagin deixat de fumar. Perquè ho aconsegueixin, a cada sessió s'aprofundeix en un aspecte concret del tabaquisme: els impactes negatius de fumar, els components del tabac, l'addicció, les tècniques per reduir el consum de cigarretes, la importància de l'alimentació i l'exercici físic o l'ajuda de medicaments en el cas que sigui necessari, entre altres qüestions.

A més, als participants se'ls fa un seguiment personalitzat amb un carboxímetre per mesurar els nivells de CO2 i un control del pes corporal i de la pressió arterial. Les sessions volen ser un espai de participació, debat i suport mutu, perquè els usuaris puguin compartir inquietuds, dificultats o experiències personals.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el conjunt d'accions que es duen a terme a l'ABS l'Escala per conscienciar de la necessitat de deixar de fumar, com són la celebració de la Setmana Sense Fum o del Dia Mundial sense Tabac.