Ser més de matins o de tardes... o de nit... o de matinada. L'hora en què es practica el sexe pot ser clau per tenir una vida sexual més que satisfactòria. Almenys això és el què han descobert diversos científics que han estudiat la matèria. Perquè els ritmes de cadascú i el moment del dia escollit és una part de l'equació que condueix al bon sexe.

Investigadors de la Universitat de Varsòvia, en un estudi publicat a 'Frontiers and Psychology', asseguren que "el cronotipus i el temps per al sexe són els factors importants que afecten el grau de satisfacció sexual i de les relacions en les parelles heterosexuals", o el que és el mateix, l'hora escollida per practicar l'acte és determinant perquè la parella acabi satisfeta.

Després de fer un qüestionari a 91 persones, es van adonar que les parelles britàniques practicaven l'acte sexual entre les nou de la nit i la una del matí, però en contraposició, més del 40% d'aquestes persones van afirmar no haver-se sentit satisfets després del sexe. Segons un estudi, aquesta hora és un moment quan el cos intenta relaxar-se i tots els òrgans fan el seu treball preparant-se per a l'endemà. Per tant, científicament, no es considera com la millor opció eròtica, ja que el sexe requereix molta energia i rendiment. A més, en el cas de les dones, tendeixen a estar més cansades que els homes en aquestes hores. L'estudi conclou que el sexe matutí és la millor elecció.

Mentre descansa, el cos produeix hormones vitals, i a primera hora, els nivells de testosterona i altres hormones sexuals es troben en el seu punt més alt, fet que equival a una major satisfacció.

L'hora perfecta existeix? Sí, segons l'edat

Quant a hores concretes, un altre estudi elaborat per Paul Kelly, un investigador clínic de l'Institut de Neurociencia Circadiana i del Somni de la Universitat d'Oxford, determina que depenent del cicle vital, és a dir, de l'edat, els ritmes cricadians canvien i per tant, també varia el millor moment horari per a mantenir relacions.

En el cas dels joves que estan en la vintena, les ganes de practicar sexe es disparen a qualsevol hora del dia, tot i que els seus nivells d'energia augmenten havent dinat, a l'hora de la migdiada, per la qual cosa a les tres de la tarda és el moment perfecte per al sexe.

D'altra banda, els que ja han arribat als trenta haurien de tenir els seus moments de passió entorn les vuit del matí. Segons Kelley, la llum solar eleva els nivells de testosterona tant en homes com en dones per mitjà de l'estimulació de l'hipotàlem.

Per part seva, segons el científic, els adults en edat madura haurien de practicar el sexe cap a les deu de la nit, ja que estimula l'alliberament d'oxitocina, l'hormona de l'amor que pot promoure un millor descans.